Sivun näyttöjä yhteensä

24.7.2012

Mustikkamehun valmistus


 
Mustikoita olemme poimineet eilen ja tänäänkin aamusella. Mustikoista voi valmistaa monenlaista. Tässä on tulossa mehua. Ämpärillinen puhdistettuja mustikoita soseutetaan sauvasekoittimella, lisätään keitettyyn veteen (2,5 litraa) liotettu pussillinen (50 g) viinihappoa, sekoitetaan ja laitetaan pariksi päiväksi kylmään tekeytymään. Sekoitetaan välillä. Sitten tuo neste siiviloidään ja lisätään saatuun mehuun sokeria maun mukaan ja jälleen sekoitetaan niin kauan, että sokeri on kokonaan liuennut. Mehu pullotetaan ja säilytetään kylmässä.
 
 Mökillä on liljakin alkanut avata terälehtiään.
 
 Kuunliljat kukkivat myös mökillä.
  
Tänään olimme juhlimassa paria nimipäiväsankaria serkkujoukolla. Lippukin nostettiin salkoon juhlan kunniaksi.
 
 Nuorin juhlavieras innostui onkimaan ja sai komean lahnan. Hänelle luvattiin paistaa tuo kala, mutta nuori neiti ei kalasta välilttänyt, vaan lupasi sen viedä kotiinsa omille kissoilleen.

Ei kommentteja: