Sivun näyttöjä yhteensä

12.4.2013

Tilliset kalapyörykät eli kalapullat, munattomat ja laktoosittomat

Pakastimessa on ollut ahventa ja haukea. Mies oli jo monta kertaa maininnut, että hän aikoo tehdä kalapullia niistä. Tänään aamulla kalat otettiin sulamaan. Kalapullien aineksina oli sopivasti valkopippuria, valkosipulijauhetta, mustapippuria, paprikajauhoa, sitruunapippuria, loraus sitruunamehua, 4 dl pakastettua tillisilppua, noin 3 dl korppujauhoa, 4 dl laktoositonta ruokakermaa, kalalientä pari desiä kostukkeeksi,  kalaa noin 1,5 kg pääasiassa ahventa, vähän haukea.

Kalat keitettiin painekattilassa ja pienemmistä vain selkäruoto poistettiin, isommista vähän paremmin. 
 kalaa jauhetaan hienoksi photo 2013-04-12120413004475x640_zps08297847.jpg
Kalat jauhettiin lihamyllyllä kahteen kertaan pakkasessa olleen tillin kera. Ruokakermassa turvotettiin korppujauhot.  
 photo 2013-04-12120413010640x511_zps0990073a.jpg
Kaikki aineet sekoitettiin kulhossa tasaiseksi taikinaksi, ja siitä kostutetuin käsin pyöritettiin pieniä pullapyöryköitä. Pyörykät paistettiin pellillä 200 asteessa noin 12 minuuttia. Pyöryköitä tuli viisi pellillistä.
 kalapy photo 2013-04-12120413009640x471_zpsd10aa1a3.jpg
Aterialla söimme kalapyöryköitä perunamuusin, kurkun, puolukan ja punajuurien kanssa. Pyöryköissä oli vahva tillin maku - todella maukkaita.
 photo 2013-04-12120413011640x391_zps0a706fea.jpg
Eilisiltana otin sulamaan kurpitsaraastetta. Laitoin sitä  leipätaikinaan, josta leivoin kolme vuokaleipää ja pellillisen sämpylöitä. 
Mustikkapuurokin valmistui mustikkamäskistä, vedestä ja mannaryyneistä. Vatkatessani puuron jäähtyneenä lisäsin vielä hieman hunajaa.

Ei kommentteja: